Winch 
ΦόρουμΠόρταλΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 47
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2010
Ηλικία : 22
Τόπος : Athens

ΔημοσίευσηΘέμα: ''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)   Παρ Ιουλ 09, 2010 12:21 pmΤι είναι η Αστρική Προβολή;


Ως εξωσωματική εμπειρία μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε φαινόμενο κατά το οποίο το άτομο νιώθει πως βρίσκεται εκτός του φυσικού του σώματος. Σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον του, να δει κάπου το σώμα του ακίνητο, να αισθάνεται ότι απλά αιωρείται ή να βρεθεί σε άλλες περιοχές της Γης και «άλλων κόσμων», πραγματικών ή μη.
Το αίσθημα επίσης του σώματός του κατά τη διάρκεια του φαινομένου είναι είτε σαν ένα «αέριο» αντίγραφο της υλικής του μορφής, είτε ως λευκή «ενεργειακή» σφαίρα. Μπορεί επίσης να είναι απλά σαν ένα απροσδιόριστο συναίσθημα που επιβεβαιώνει και καθορίζει το ότι υπάρχει εκεί και αντιλαμβάνεται τα όποια γεγονότα ή καταστάσεις.
Αν όλα αυτά τώρα σας ακούγονται «ιδιόμορφα».. αν μοιάζουν παράδοξα, πιστέψτε με, συμβαίνουν σχετικά συχνά, τουλάχιστον σε ένα στους πέντε ανθρώπους! Τι ακριβώς συμβαίνει όμως, με αυτές τις μυστηριώδεις εξωσωματικές εμπειρίες; Γνωρίζουμε ότι ανά μονάδα χρόνου, στη συνείδησή μας εισρέουν δεδομένα από την κατάσταση του σώματός μας. Λέμε για παράδειγμα ότι πονάμε κάπου, ή ότι δεν καθόμαστε άνετα, ότι κρυώνουμε ή ότι πεινάμε.
Επιπλέον όμως, εισρέουν δεδομένα και από τα συναισθήματά μας. Λέμε δηλαδή ότι είμαστε ερωτευμένοι, ανεξάρτητα αν μας πονά το πόδι ή αν πεινάμε. Τέλος εισρέουν δεδομένα και από τη λογική μας. Έχουμε μια εποπτική εικόνα στον «καμβά» της φαντασίας μας ή κάνουμε μια μαθηματική πράξη, ανεξάρτητα αν πονάμε κι αν ταυτόχρονα είμαστε ερωτευμένοι.
Κάτω τώρα από φυσιολογικές ψυχολογικές συνθήκες, ένας άνθρωπος ταυτίζει το ποιος είναι με το υλικό του σώμα. Έτσι αποκτά ένα σταθερό σημείο αντιστοίχησης για την αφηρημένη μεταβλητή του «εγώ είμαι». Πάνω σ' αυτό το «σταθεροποιημένο» Εγώ, προσκολλούνται και αναφέρονται τα δεδομένα από τα συναισθήματα και τη λογική.
Αν κάποιος λοιπόν εκπαιδεύσει το πνεύμα του να αγνοεί τα δεδομένα του σώματος, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ως σταθερό σημείο αντιστοίχησης, τα δεδομένα των συναισθημάτων. Κάτι τέτοιο δεν είναι σπάνιο ή δύσκολο. Η τεχνικές του διαλογισμού στηρίζονται ακριβώς στο να αγνοήσεις τα δεδομένα του υλικού σώματος. Ακόμα όλες οι θρησκείες που απαιτούν να πιστέψει ο πιστός πως δεν είναι το σώμα του μα το πνεύμα του, καλλιεργούν σταδιακά την ιδέα ότι: «είσαι πνεύμα που φοράει σάρκα».
Λαμβάνοντας συνεπώς υπόψη τα παραπάνω, μπορούμε να ορίσουμε σαν εξωσωματικές εμπειρίες, εκείνες τις καταστάσεις συνειδητότητας όπου αγνοούνται πλήρως τα δεδομένα από το υλικό σώμα, ενώ ταυτόχρονα η ατομικότητα (το Εγώ) ταυτίζεται και ορίζεται από τα δεδομένα των συναισθημάτων και της λογικής.

Αναζητώντας μια Πρακτική Μέθοδο.

Είναι εύλογο κάποιοι από εσάς να διερωτάστε για τον τρόπο που θα μπορούσατε να βιώσετε έστω και στο ελάχιστο αυτό το.. εξωκοσμικό φαινόμενο.
Αναφορικά με τις μεθόδους και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει τις «αστρικές» του ικανότητες, υπάρχουν άφθονες στο διαδίκτυο, σε βιβλία ή και σε αρχεία φιλοσοφικών συλλόγων.
Το σημαντικό ωστόσο είναι πως τούτη η γνώση ήταν κτήμα ατόμων που είχαν εκπαιδεύσει σε μεγάλο βαθμό τον πνευματικό τους εαυτό. Αντιθέτως, στις μέρες μας, οι περισσότεροι των ενασχολούμενων είναι αδαείς ως προς τις πνευματικές δυνάμεις του ανθρώπου. Με αποτέλεσμα είτε την ανικανότητα εσκεμμένης βίωσης τέτοιων εμπειριών, είτε τη βίωση διαφόρων εμπειριών που τους οδηγούν στη σχιζοφρένια!
Παρακάτω θα σας δώσω μερικά βήματα, τα οποία, αν εφαρμόσετε, θα ζωντανέψετε ή θα ενισχύσετε το «αστρικό» σας σώμα, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε είτε την εσκεμμένη αστρική προβολή του Εγώ σας και των επιθυμιών-θελήσεών σας, είτε ορισμένους «αστρικούς περιπάτους» στον υλικό ή «αστρικό» κόσμο.

Πριν περάσουμε στα βήματα όμως, τα οποία είναι πολύ απλά, θα σας ζητήσω να μην ασχοληθείτε με τούτη την τεχνική, παρά μόνο εάν ικανοποιείτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Να διαθέτετε αναπτυγμένη λογική κριτική σκέψη. Αν δε μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ποιο είναι πραγματικό και ποιο ΔΕΝ είναι πραγματικό, τότε αποφύγετε την ενασχόληση με την τεχνική. Είναι προαπαιτούμενο το να μπορείτε με ένταση και σιγουριά να διακρίνετε την πραγματικότητα από τη φαντασία.
2) Μη εγωιστική συμπεριφορά. Ο εγωισμός είναι η πεισματική προσκόλληση κάποιου σε μια εποπτική εικόνα του εαυτού του, συνήθως δημιουργημένη και αναφερόμενη στον υλικό κόσμο. Ο εγωιστής συνηθίζει να κάνει πράγματα που το αποτέλεσμά τους θα επικυρώνει την εποπτική αυτήν εικόνα. Για το λόγο αυτόν θα δυσκολευτεί πολύ να αποχωριστεί το συναίσθημα που έχει σχηματίσει αντιλαμβανόμενος τον εαυτό του και το οποίο σχετίζεται με το πώς αισθάνεται στο υλικό του σώμα.
3) Πίστη στην ύπαρξη ψυχής ή πνεύματος στον άνθρωπο. Είναι βασικό κάποιος να πιστεύει πως είναι πνεύμα μαζί με ύλη. Αυτό, διότι όσο περισσότερο αρνείσαι την πνευματική σου φύση, τόσο περισσότερο προσκολλάσαι στο υλικό σου σώμα (και πεθαίνει η ύπαρξή σου με αυτό).

Όποιος δεν ικανοποιεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, καλύτερα να μην επιχειρήσει την παρακάτω τεχνική. Αυτό επειδή σίγουρα θα απογοητευτεί και ίσως του προκληθούν πονοκέφαλοι, θόλωμα στη σκέψη του, ενώ αν επιμείνει πολύ, ίσως αποκτήσει εμπειρίες που θα του προκαλέσουν φόβο και θα του δημιουργήσουν φοβίες απειλητικές για την ψυχική του υγεία. Η επιλογή είναι δική σας..


Τα 7 Βήματα μιας Εξωσωματικής Προβολής.
Βήμα 1ο: Επιλέξτε κάποια στιγμή της ημέρας ή της νύκτας που δε θα σας ενοχλήσει κανένας. Φροντίστε ο χώρος να έχει ησυχία που δεν θα διακόπτεται από ξαφνικούς θορύβους. Ο φωτισμός χρειάζεται αρκεί να μην είναι έντονος. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε χαμηλή χαλαρωτική μουσικά ή και κάποιο άρωμα.
Βήμα 2ο: Κάντε μια βόλτα στο χώρο και «μαγνητοσκοπήστε» στο μυαλό σας το πώς αισθάνεστε σε εγρήγορση. Το πώς αισθάνεστε τον εαυτό σας. Πείτε μερικές φορές «εγώ είμαι» καθώς αισθάνεστε (και μαγνητοσκοπείτε) το πώς είστε. Είναι πολύ σημαντικό το βήμα τούτο, μην το προσπεράσετε γρήγορα.
Βήμα 3ο: Καθίστε αναπαυτικά ή ξαπλώστε, φροντίζοντας να μην ενοχλείται το σώμα σας ή να μουδιάζουν τα μέρη του. Βάλτε ένα ξυπνητήρι να χτυπήσει σε 5 λεπτά. Αυξήστε αυτόν το χρόνο ανάλογα με το πόσο έντονα βιώνετε το βήμα 6.
Βήμα 4ο: Αφού βολέψετε το σώμα σας, χαλαρώστε με την ιδέα ότι: «αυτά τα 5 λεπτά, δεν έχω τίποτε να κάνω και θα τα αφιερώσω στην προσπάθεια για αστρική προβολή». Μη σας απασχολεί ο χρόνος, το ξυπνητήρι θα σας ενημερώσει, είναι η δουλειά του. Εσείς απλά ξεχάστε τα όλα. Για 5-10 λεπτά ας μη σας ενδιαφέρει τίποτε.
Βήμα 5ο: Καθώς χαλαρώνετε, δείτε το σώμα σας σαν να βρίσκεστε 2-3 μέτρα μακρύτερα και να το κοιτάτε. Μην προσπαθείτε να υποθέσετε και να σχηματίσετε την πραγματική μορφή. Απλά δείτε το όπως σας βολεύει. Μη σφίγγεστε και μην προσπαθείτε. Απλά δείτε το από έξω.
Βήμα 6ο: Καθώς θα σχηματίζεται ολοένα και εντονότερη η εικόνα τού να βλέπετε το σώμα σας να ξεκουράζετε (και φυσικά χωρίς να προσπαθείτε να προβλέψετε το πώς είναι η πραγματική μορφή της εικόνας), θα αρχίσει να πάλλεται η συνείδησή σας ανάμεσα στο «ξαπλωμένος» και στο «όρθιος που κοιτά το ξαπλωμένο σώμα του». Κάθε φορά λοιπόν που θα «είστε όρθιος» να λέτε «εγώ είμαι» ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή αυτού που μαγνητοσκοπήσατε στο βήμα 2. Κυρίως το συναίσθημα του «εγώ είμαι».
Βήμα 7ο: Μάθετε και ταυτόχρονα συνειδητοποιείστε πως κάθε φορά που αισθάνεστε να «είστε εσείς» ενώ το σώμα σας ξεκουράζεται, είστε πραγματικοί και παρόντες σε ό,τι αντιλαμβάνεστε. Για αυτό και σας είπα μην προσπαθείτε να σχηματίσετε το πώς πραγματικά είναι ο χώρος και απλά δείτε τον. Όπως και την πραγματικότητα, δεν προσπαθείτε να τη σχηματίσετε, απλά την αντιλαμβάνεστε, έτσι και τον αστρικό κόσμο.
Μην προσπαθείτε να σχεδιάσετε ή να επεξεργαστείτε αυτό που αντιλαμβάνεστε και φυσικά ξεχάστε το σώμα σας, αφήστε το να ξεκουραστεί. Κάντε έτσι μια βόλτα στο χώρο και όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει, επαληθεύστε αυτό που είδατε και αντιληφθήκατε. Η ικανότητες του αστρικού σώματος, αναπτύσσονται σιγά-σιγά, για αυτό μην απογοητεύεστε.
Ολοκληρώνοντας την τεχνική αυτή, σας λέω να μη φοβάστε μήπως κάτι ή κάποιος μπει στο υλικό σας σώμα. Δεν δύναται να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να σας δοθεί η επιλογή του ναι ή όχι. Μόνο εσείς μπορείτε να το επιτρέψετε και φυσικά σας προτείνω να το αρνηθείτε.
Επιπλέον, μην αποπειραθείτε να επαναλάβετε την τεχνική αμέσως μετά το πέρας του χρόνου που θέσατε. 'Aδικος κόπος θα είναι. Ξεχαστείτε για δυο τρεις ώρες και μετά ξαναπροσπαθήστε. Τέλος, από τη στιγμή που μάθατε να «περπατάτε», μπορείτε μόνοι σας να μάθετε και να «τρέχετε», δηλαδή να επεκτείνετε τις δυνατότητες του αστρικού σας σώματος.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://winch.home-forum.com
Focuser

Focuser

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2010
Ηλικία : 24
Τόπος : Hawai

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)   Πεμ Ιουλ 15, 2010 8:42 pm

εγω παντως καθε φορα που προσπαθω να το κανω νιωθω καπως ετσι bounce αλλα μετα δεν γινετε τιποτα παραπερα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.sasgamawtimana.com
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 47
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2010
Ηλικία : 22
Τόπος : Athens

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)   Πεμ Ιουλ 15, 2010 9:10 pm

Θελει καθημερινη εξασκηση...δοκιμασε να εφαρμοζεις την τεχνικη καθε βραδυ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://winch.home-forum.com
Focuser

Focuser

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2010
Ηλικία : 24
Τόπος : Hawai

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)   Πεμ Ιουλ 15, 2010 9:14 pm

το εφαρμοζω αργα το βραδυ (χωρις νυστα) και το μεσιμερι με χαλαρη μουσικη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.sasgamawtimana.com
 
''Αστρικη προβολη''(Astral Projection)
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Winch :: Η Ψυχή-
Μετάβαση σε: